Ingredience:
- 1 balení sójových kostek
- řepkový olej
- sójová omáčka
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- kysané zelí
- mražený špenát
- 1/2 kelímku smetany
- brambory
- hrubá mouka
- dětská krupička
- vejce
- kmín
- pepř
- sůl
Postup:
Kysané zelí scedíme, propláchneme, dáme do hrnce a přidáme celý kmín. Zelí mírně vaříme pod pokličkou zhruba hodinu. Na pánvičce si osmahneme cibulku do hněda, cibulku i s olejem pak vmícháme do uvařeného scezeného zelí. K přípravě špenátu budeme potřebovat na drobno nakrájenou cibulku, kterou chvíli orestujeme, poté přidáme špenát a chvíli dusíme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, sůl a půlku smetany a špenát je hotový.
Sójové kostky vložíme do hrnce, posypeme kmínem, pepřem, solí, pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vařící vodou. Vaříme na mírném ohni asi 12 minut, pak scedíme (vodu ze sójových kostek pořádně vymačkáme) a vodu dáme stranou na pozdější použití. Do menší zapékací mísy dáme kousek másla nebo oleje a vložíme na chvíli do trouby. Na takto připravený pekáč položíme sójové kostky a okořeníme (kmín, sůl, pepř, sójová omáčka) a mašlovačkou trochu potřeme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a pečeme přikryté víkem. Jakmile se začne tuk spékat, podlijeme trochou vody, ve které jsme vařili sójové maso. K masu můžeme vhodit kolečka cibule a celé plátky česneku. Vodu průběžně kontrolujeme a doléváme. Sójové kostky pečeme asi 45 minut, na posledních 10 minut víko dáme pryč.
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme na jemno, smícháme s vejcem, solí, krupicí a hrubou moukou a zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme do tvaru válečků, ze kterých nožem uděláme šišky. Poté zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna, dokud se knedlíky nevynoří.
Žádné komentáře:
Okomentovat