pondělí 6. dubna 2015

Cizrnové burgery s tzatziki

cizrnové burgery s tzatziki
Ingredience:
  • 500 g cizrny
  • 150 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g bílého jogurtu
  • okurka
  • petrželka
  • koriandr
  • olivový olej
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • strouhanka
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • rajče
  • ledový salát
  • hamburgery
Postup:
Okurku oloupeme a nastrouháme najemno, osolíme a necháme 10 minut odstát. Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme dva prolisované stroužky česneku a dvě lžíce olivového oleje, vymačkanou okurku, trochu soli a pořádně promícháme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uvařenou cizrnu scedíme, smícháme s česnekem, petrželkou, ochutíme solí, pepřem, kmínem a koriandrem a směs trochu rozmixujeme nebo rozmačkáme. Poté vytvarujeme stejně velké placičky. Burgery lehce obalíme ve strouhance a osmažíme na olivovém oleji. Hamburgery rozpůlíme a na chvíli opečeme v troubě z obou stran, dále spodní díl obložíme plátky rajčete a ledovým salátem, navrch položíme burger a dáme lžíci tzatziků a přiklopte. Ideální přílohou jsou hranolky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat