plněné bramborové knedlíky |
Ingredience:
- 1/2 pytlíku sójového granulátu s příchutí šunky
- uzené tofu
- kysané zelí
- 2 cibule
- olej
- 1 kg brambor
- 1 vejce
- hrubá mouka
- dětská krupička
- sůl
Postup:
Uvaříme do měkka brambory, poté je oloupeme a až vychladnou, tak na jemno nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, trochu dětské krupičky a hrubou mouku. Hrubou mouku přidáme tak dlouho, dokud těsto nelepí. Sójový granulát uvaříme v osolené vodě 10 minut, pak ho scedíme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Uzené tofu na jemno nastrouháme a smícháme ho s uvařeným sojovým granulátem.
Hotové bramborové těsto rozdělíme na stejně velké kousky (podle toho, jak chceme mít knedlíky velké), vyválíme s nich placičky (nebo je vytvoříme rukou), plníme je směsí a tvarujeme knedlíky, které pak vkládáme do osolené vroucí vody, vaříme 5-10 minut. Kysané zelí vaříme ve vodě zhruba 40 minut s trochou soli a kmínu. Mezitím si v malém hrnci na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku dohněda. Nakonec cibulku promícháme se zelím a máme hotovo :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat