fazolový guláš |
Ingredience:
- 3 brambory
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- uvařené červené fazole
- řepkový olej
- mletá červená paprika (sladká i pálivá)
- drcený kmín
- nové koření
- majoránka
- hladká mouka
- sůl
Postup:
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, poté přidáme na kostky nakrájené brambory a necháme orestovat. Poté zasypeme lžící sladké papriky a trochou mouky a mírně zapražíme. Dále přidáme horkou vodu tak, aby byly brambory ponořené pod vodou, necháme chvíli vařit.
Přidáme kmín, nové koření, majoránku a sůl podle chuti. Nakonec přidáme uvařené fazole (den předem si je naložíme, alespoň na 8 hodin, poté je vaříme, dokud nejsou měkké), prolisované stroužky česneku a necháme vše vařit, dokud brambory nezměknou (zhruba 20 minut). Pokud je potřeba, zahustíme guláš moukou a necháme povařit. Guláš můžeme podávat s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat