středa 29. dubna 2015

Fazolový guláš

fazolový guláš
Ingredience:
  • 3 brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • uvařené červené fazole
  • řepkový olej
  • mletá červená paprika (sladká i pálivá)
  • drcený kmín
  • nové koření
  • majoránka
  • hladká mouka
  • sůl

Postup
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, poté přidáme na kostky nakrájené brambory a necháme orestovat. Poté zasypeme lžící sladké papriky a trochou mouky a mírně zapražíme. Dále přidáme horkou vodu tak, aby byly brambory ponořené pod vodou, necháme chvíli vařit.
Přidáme kmín, nové koření, majoránku a sůl podle chuti. Nakonec přidáme uvařené fazole (den předem si je naložíme, alespoň na 8 hodin, poté je vaříme, dokud nejsou měkké), prolisované stroužky česneku a necháme vše vařit, dokud brambory nezměknou (zhruba 20 minut). Pokud je potřeba, zahustíme guláš moukou a necháme povařit. Guláš můžeme podávat s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat