neděle 12. dubna 2015

Pečená pohanka na mexický způsob

Pohanka je velmi ceněná pro vysoký obsah rutinu. Zkuste zpestřit svůj jídelníček s pohankou v její pikantní variantě s rajčaty, fazolemi a kukuřicí.

pečená pohanka na mexický způsob
Ingredience:
  • 1 hrnek pohanky
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1/2 hrnku vody
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 malá konzerva kukuřice
  • avokádo
  • zakysaná smetana
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička oregana
  • 1/2 lžičky chilli
  • sůl
  • pepř

Postup:
Pohanku propláchneme ve studené vodě a dáme do pekáčku. Přidáme vodu, rajčata i s tekutinou, rajčatový protlak, cibuli nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek a všechno koření a pořádně promícháme.
Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 170°C 30 minut. Poté pekáček vyndáme z trouby, přidáme fazole a kukuřici i s vodou a opět promícháme. Pečeme v troubě dalších 30 minut. V průběhu zkontrolujeme a případně dolijeme vodu, pokud by se nám pohanka zdála příliš suchá. Na hotový pokrm dáme na plátky nakrájené avokádo a dozdobíme 2-3 lžícemi zakysané smetany.

Žádné komentáře:

Okomentovat