Pohanka je velmi ceněná pro vysoký obsah rutinu. Zkuste zpestřit svůj jídelníček s pohankou v její pikantní variantě s rajčaty, fazolemi a kukuřicí.
Ingredience:
- 1 hrnek pohanky
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1/2 hrnku vody
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 malá konzerva kukuřice
- avokádo
- zakysaná smetana
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička oregana
- 1/2 lžičky chilli
- sůl
- pepř
Postup:
Pohanku propláchneme ve studené vodě a dáme do pekáčku. Přidáme vodu, rajčata i s tekutinou, rajčatový protlak, cibuli nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek a všechno koření a pořádně promícháme.
Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 170°C 30 minut. Poté pekáček vyndáme z trouby, přidáme fazole a kukuřici i s vodou a opět promícháme. Pečeme v troubě dalších 30 minut. V průběhu zkontrolujeme a případně dolijeme vodu, pokud by se nám pohanka zdála příliš suchá. Na hotový pokrm dáme na plátky nakrájené avokádo a dozdobíme 2-3 lžícemi zakysané smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat