středa 8. dubna 2015

Růžičková kapusta s rýží a houbami

    růžičková kapusta s rýží a houbami
    Ingredience:
    • 500 g růžičkové kapusty
    • 50 g rýže
    • máslo
    • 100 g hub
    • 1/2 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • sůl
    • pepř

    Postup:
    Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě zhruba 6 minut a necháme okapat. Rýži osmahneme na drobně nakrájené cibulce zpěněné na másle, zalijeme vodou (2 díly vody:1 díl rýže), osolíme a dusíme do měkka. Na másle podusíme na plátky nakrájené houby. Dále rýži promícháme s kapustou a houbami, utřeným česnekem, trochou soli a pepře. Vložíme do zapékací formy a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

    Žádné komentáře:

    Okomentovat