čtvrtek 23. dubna 2015

Čína z lilku

čína z lilku
Ingredience:
  • 1 lilek
  • 10 žampionů
  • 20 g nesolených arašídů
  • 1 cibule 
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce solamylu
  • čerstvý zázvor (zhruba 2 cm)
  • mleté chilli
  • 5 hřebíčků
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup:
Lilek nakrájíme na malé kostky, posypeme solí a necháme vypotit. Přebytečnou vodu vysušíme papírovou utěrkou. Žampiony a cibuli oloupeme a nakrájíme na menší plátky. Na troše olivového oleje opečeme cibulku, poté přidáme žampiony a lilek a smažíme dál. Vše zakapeme sójovou omáčkou, posypeme nastrouhaným zázvorem a chilli, přidáme kousek rozdrceného hřebíčku a arašídy, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec zahustíme lžící solamylu. Podáváme s rýží. 

Žádné komentáře:

Okomentovat