čína z lilku |
Ingredience:
- 1 lilek
- 10 žampionů
- 20 g nesolených arašídů
- 1 cibule
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce solamylu
- čerstvý zázvor (zhruba 2 cm)
- mleté chilli
- 5 hřebíčků
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup:
Lilek nakrájíme na malé kostky, posypeme solí a necháme vypotit. Přebytečnou vodu vysušíme papírovou utěrkou. Žampiony a cibuli oloupeme a nakrájíme na menší plátky. Na troše olivového oleje opečeme cibulku, poté přidáme žampiony a lilek a smažíme dál. Vše zakapeme sójovou omáčkou, posypeme nastrouhaným zázvorem a chilli, přidáme kousek rozdrceného hřebíčku a arašídy, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec zahustíme lžící solamylu. Podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat