pondělí 13. dubna 2015

Sekaná z tofu s bramborovou kaší

sekaná z tofu s bramborovou kaší
Ingredience:
  • 2 tofu (1 přírodní, 1 uzené)
  • 3 rohlíky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic ovesných vloček
  • 2 vejce
  • mléko
  • strouhanka
  • petrželka
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • brambory
  • máslo
Postup:
Ve velké míse namočíme pečivo v mléce. Po několika minutách pečivo trochu vymáčkneme a přidáme k němu nastrouhané tofu (půlku jednoho tofu můžeme nakrájet na malé kostičky kvůli efektu), nakrájenou cibuli, utřený česnek, nasekanou petrželku a všechny ostatní přísady (opatrně se strouhankou, aby hmota nebyla příliš tuhá). Poté směs dáme do olejem vymazané formy na pečení. Na povrchu směs uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 20-30 min. Pokud chceme dát sekané "masový" vzhled, pečivo můžeme namočit ve šťávě z červené řepy a malou řepy nejemno nastrouhat i do směsi. Sekaná získá lákavější barvu, pozor ale na změnu chuti. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory

Žádné komentáře:

Okomentovat