Ingredience:
- 2 tofu (1 přírodní, 1 uzené)
- 3 rohlíky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 6 lžic ovesných vloček
- 2 vejce
- mléko
- strouhanka
- petrželka
- majoránka
- sůl
- pepř
- brambory
- máslo
Postup:
Ve velké míse namočíme pečivo v mléce. Po několika minutách pečivo trochu vymáčkneme a přidáme k němu nastrouhané tofu (půlku jednoho tofu můžeme nakrájet na malé kostičky kvůli efektu), nakrájenou cibuli, utřený česnek, nasekanou petrželku a všechny ostatní přísady (opatrně se strouhankou, aby hmota nebyla příliš tuhá). Poté směs dáme do olejem vymazané formy na pečení. Na povrchu směs uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 20-30 min. Pokud chceme dát sekané "masový" vzhled, pečivo můžeme namočit ve šťávě z červené řepy a malou řepy nejemno nastrouhat i do směsi. Sekaná získá lákavější barvu, pozor ale na změnu chuti. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory
Žádné komentáře:
Okomentovat