Ingredience:
- hrnek cizrny
- 1/2 hrnku nasekané cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky chilli
- špetka koriandru (lze vynechat)
- toritilly
- sladká chilli omáčka
- rajče
- ledový salát
- okurka
Postup:
Hrnek cizrny namočíme přes noc (zhruba 10-12 hodin) a poté slijeme. Do mixéru dáme cizrnu, nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a vše rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření a dáme na 20 minut do lednice. Poté tvarujeme kuličky či placičky a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Placičky smažíme ve vyšší vrstvě oleje na středním plameni. Do zhnědnutí se jich nedotýkáme, aby se nerozpadly, pak otočíme. Smažené placičky necháme okapat na ubrousku. Poté si připravíme tortilly, namažeme je chilli omáčkou, na kterou dáme list ledového salátu, na plátky nakrájenou okurku a rajče a nakonec falafel. Srolujeme tortillu a můžeme jíst.
Žádné komentáře:
Okomentovat