neděle 26. dubna 2015

Zapečený celer se šťouchanými brambory

zapečený celer se šťouchanými brambory
Ingredience:
  • 1/2 celeru
  • 100 g nastrouhaného 30% eidamu
  • máslo
  • petrželka
  • 2 rajčata
  • 1/2 kelímku smetany
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • sůl
  • brambory

Postup:
Máslem vymažeme a strouhankou vysypeme zapékací mísu. Celer nakrájíme na tenké půlměsíčky (ty ještě můžeme překrojit napůl, také záleží na velikosti zapékací mísy). Nakrájený celer vložíme na dno mísy, na to položíme na kolečka nakrájená rajčata, posolíme a můžeme posypat nakrájenou petrželkou. Takto vrstvíme, dokud není mísa plná a končíme vrstvou celeru.
Nakonec polijeme rozšlehanými vejci se smetanou a posypeme petrželkou. Zapékací mísu přiklopíme poklopem a dáme péct do trouby na 40 minut na 180°C. Před dopečením (zhruba 10 minut před koncem) posypeme nastrouhaným sýrem a sundáme poklop. Můžeme podávat se šťouchanými brambory s petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat