Tento recept jsou tak trochu vylepšené lilkové věže. Takto zapečené lilky chutnají skvěle teplé, studené i ohřáté, prostě na všechny způsoby :-)
Zapečený lilek |
Ingredience:
- 1 lilek
- 3 stroužky česneku
- hladká mouka
- 6 oloupaných rajčat
- 2 mozzarelly
- parmazán
- piniové oříšky
- strouhanka
- řepkový olej
- olivový olej
- bazalka
- sůl
- pepř
- Postup:
Lilek nakrájíme na tenká kolečka a rozprostřeme na papírovou utěrku, dobře osolíme a necháme lilek alespoň 15 minut vypotit, tím se zbavíme hořkosti lilku. Mezitím si rozehřejeme v hluboké pánvi dostatek řepkového oleje. Vodu z lilků osušíme papírovými ubrousky, plátky zlehka obalíme v hladké mouce a osmažíme v oleji dozlatova. V hrnci na olivovém oleji orestujeme tři celé stroužky česneku, pak přidáme nakrájená loupaná rajčata, osolíme a opepříme a necháme prohřát.
Na dno pekáče nalijeme trošku rajčatové omáčky a na ni vyskládáme osmažená kolečka lilku. Na ně rozprostřeme plátky mozzarelly a posypeme lístky čerstvé bazalky. Opět zakryjeme rajčatovou vrstvou a proces opakujeme, dokud pekáč nenaplníme. Poslední vrstvou bude mozzarella, kterou posypeme strouhaným parmazánem smíchaným s trochou strouhanky a piniovými oříšky. Pekáč dáme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme zhruba 25 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat