středa 22. dubna 2015

Zapečený lilek

Tento recept jsou tak trochu vylepšené lilkové věže. Takto zapečené lilky chutnají skvěle teplé, studené i ohřáté, prostě na všechny způsoby :-)
Zapečený lilek

Ingredience:
  • 1 lilek
  • 3 stroužky česneku
  • hladká mouka
  • 6 oloupaných rajčat
  • 2 mozzarelly
  • parmazán
  • piniové oříšky
  • strouhanka
  • řepkový olej
  • olivový olej
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

  • Postup:
Lilek nakrájíme na tenká kolečka a rozprostřeme na papírovou utěrku, dobře osolíme a necháme lilek alespoň 15 minut vypotit, tím se zbavíme hořkosti lilku. Mezitím si rozehřejeme v hluboké pánvi dostatek řepkového oleje. Vodu z lilků osušíme papírovými ubrousky, plátky zlehka obalíme v hladké mouce a osmažíme v oleji dozlatova. V hrnci na olivovém oleji orestujeme tři celé stroužky česneku, pak přidáme nakrájená loupaná rajčata, osolíme a opepříme a necháme prohřát.
Na dno pekáče nalijeme trošku rajčatové omáčky a na ni vyskládáme osmažená kolečka lilku. Na ně rozprostřeme plátky mozzarelly a posypeme lístky čerstvé bazalky. Opět zakryjeme rajčatovou vrstvou a proces opakujeme, dokud pekáč nenaplníme. Poslední vrstvou bude mozzarella, kterou posypeme strouhaným parmazánem smíchaným s trochou strouhanky a piniovými oříšky. Pekáč dáme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme zhruba 25 minut.

                          Žádné komentáře:

                          Okomentovat