Ingredience:
- 200 g růžičkové kapusty
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 30 g strouhaného parmazánu
- 3 lžíce mléka
- olej
- sůl
- brambory
Postup:
Kapustičky zbavíme horních ovadlých lístků a košťál odřízneme. Dále kapustičky omyjeme a vhodíme do vroucí vody, kterou jsme předem osolili. Vaříme zhruba 5 - 7 minut, potom kapustičky vyjmeme. Necháme vychladnout a okapat. Mezitím si připravíme těstíčko. Vejce rozšleháme v mléce a osolíme. Postupně přidáváme mouku, jemně strouhaný parmazán a mícháme, dokud nevznikne středně husté těstíčko. Každou růžičku obalíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Pokud vám zbylo těstíčko, můžete kapustičky obalit podruhé nebo zbytek nalít na kapustičky přímo do pánve. Smaženou růžičkovou kapustu v sýrovém těstíčku necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory. Také můžete doplnit bylinkovou omáčkou nebo tatarkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat