neděle 29. března 2015

Lívance z červené řepy

lívance z červené řepy
Ingredience:
  • 2-3 malé vařené řepy
  • 1,5-2 hrnky mléka
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • sůl
  • 1 vanilkový cukr
  • 2-3 lžíce moučkového cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • kompot
  • javorový sirup
  • olej

Postup:
Oloupané řepy nadrobno nakrájíme a rozmixujeme s částí mléka. Mouku nasypeme do mísy a promícháme s práškem do pečiva a špetkou soli, přidáme vanilkový a cukr. Pyré z řepy promícháme se zbylým mlékem, přimícháme rozpuštěné máslo, vejce a suché přísady. 
Těsto zamícháme vařečkou nebo lžící, drobné žmolky mouky nevadí (z našlehaného a přemíchaného těsta by byly lívance gumové). Připravené těsto necháme odležet půl hodiny při pokojové teplotě. Na pánvi potřené olejem smažíme postupně větší lívance, ještě teplé je servírujeme s kompotem a šlehačkou, případně s javorovým sirupem a zakysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat