úterý 10. února 2015

Lilkové lodě

lilková loď
Ingredience:
  • lilek
  • rajčata
  • žampiony
  • cuketa
  • kuskus
  • 30% eidam (nebo jiný sýr, který máte rádi)
  • olivový olej
  • bazalka
  • pepř
  • sůl

Postup:
První připravíme lilek. Podélně ho rozpůlíme, posolíme a necháme aspoň 15 minut vypotit (lilek díky tomu pustí vodu a ztratí svoji hořkost). Poté lilek osušíme ubrouskem, na kapce
oleje ho z obou stran zhruba 3 minuty osmažíme. Lilek vydlabeme a vnitřek nakrájíme na malé kousky, které budeme potřebovat do náplně. Nyní si uděláme kuskus (na jeden hrníček kuskusu stačí jeden a 3/4 hrníčku vody). Do hrnce kápneme trochu olivového oleje a nasypeme kuskus a sůl a promícháme, po 2 až 3 minutách přilijeme vroucí vodu (kuskus bude hotový během chviličky), následně ho odstavíme ze sporáku. Na pánvi na kapce oleje podusíme nakrájené a očištěné žampiony, když jsou žampiony měkké, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, rajčata a vydlabaný vnitřek lilku. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem podle chuti. Nakonec vše smícháme s kuskusem. Touto směsí plníme vydlabaný lilek a zapečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Doba pečení závisí na velikosti lilku (lilek musí pečením změknout). Před vyjmutím z trouby lilek posypeme nastrouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat