úterý 10. února 2015

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná nejen výborně chutná, ale má i mnoho léčivých účinků. Kromě stimulace imunitního systému působí na metabolismus, snižuje cholesterol v krvi a díky vysokému obsahu vitamínu D je elixírem věčného mládí.
polévka z hlívy ústřičné

Ingredience:
  • hlíva ústřičná
  • česnek
  • cibule
  • brambory
  • olej
  • tymián
  • sladká paprika
  • pepř
  • sůl


Postup:
Malou cibuli a 2 malé brambory očistíme, cibuli nakrájíme na jemno a brambory na kostičky. Hlívu nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli orestujeme na
troše oleje, posypeme ji paprikou a promícháme. Poté přidáme brambory a 3 až 5 minut brambory smažíme. Nakonec přidáme nakrájenou hlívu a vodu (množství záleží na tom, jak hustou polévku chcete) a vaříme do změknutí brambor. Polévku dochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem, tymiánem a paprikou, pokud je potřeba a ještě chvíli prohřejeme a můžeme podávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat