Hlíva ústřičná nejen výborně chutná, ale má i mnoho léčivých účinků. Kromě stimulace imunitního systému působí na metabolismus, snižuje cholesterol v krvi a díky vysokému obsahu vitamínu D je elixírem věčného mládí.
polévka z hlívy ústřičné |
Ingredience:
- hlíva ústřičná
- česnek
- cibule
- brambory
- olej
- tymián
- sladká paprika
- pepř
- sůl
Postup:
Malou cibuli a 2 malé brambory očistíme, cibuli nakrájíme na jemno a brambory na kostičky. Hlívu nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli orestujeme na
troše oleje, posypeme ji paprikou a promícháme. Poté přidáme brambory a 3 až 5 minut brambory smažíme. Nakonec přidáme nakrájenou hlívu a vodu (množství záleží na tom, jak hustou polévku chcete) a vaříme do změknutí brambor. Polévku dochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem, tymiánem a paprikou, pokud je potřeba a ještě chvíli prohřejeme a můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat