obalovaný celer pečený v troubě |
Ingredience:
- celer
- mouka
- bílek
- rohlík (nebo strouhanka)
- petrželka
- olivový olej
- bílý jogurt
- krémžská hořčice
- brambory
- sůl
Postup:
Celer nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě, plátky jemně obalíme v mouce, poté v bílku a strouhance (občas strouhanku udělám z čerstvého rohlíku a přidám trochu petrželky - jako v tomto případě). Takto obalený celer klademe na pečící
papír, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 150°C zhruba 20 minut, po 10 minutách otočíme. Z
jogurtu, hořčice a soli (plus koření dle chuti) uděláme dip. Hotový celer podáváme s
dipem a šťouchanými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat