úterý 10. února 2015

Obalovaný celer pečený v troubě

obalovaný celer pečený v troubě
Ingredience:
  • celer
  • mouka
  • bílek
  • rohlík (nebo strouhanka)
  • petrželka
  • olivový olej
  • bílý jogurt
  • krémžská hořčice
  • brambory
  • sůl

Postup:
Celer nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě, plátky jemně obalíme v mouce, poté v bílku a strouhance (občas strouhanku udělám z čerstvého rohlíku a přidám trochu petrželky - jako v tomto případě). Takto obalený celer klademe na pečící papír, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 150°C zhruba 20 minut, po 10 minutách otočíme. Z jogurtu, hořčice a soli (plus koření dle chuti) uděláme dip. Hotový celer podáváme s dipem a šťouchanými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat