sobota 21. února 2015

Marinované sójové plátky

marinované sójové plátky
Ingredience:
  • sójové plátky
  • 1 dl řepkového oleje
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička mletého kmínu
  • chilli podle chuti
  • sůl
  • rýže

Postup:
Sójové plátky připravíme podle receptu na obalu (vaříme v osolené vroucí vodě 18 minut). Z oleje, sójové omáčky, prolisovaného česneku,hořčice, koření a soli si připravíme marinádu.
Do uzavíratelné nádoby vložíme plátky (doporučuji po uvaření vymačkat vodu z plátků), zalijeme marinádou a pořádně protřepeme. Sójové maso necháme odležet několik hodin v lednici, nejlépe jeden den (ale není potřeba). Potom plátky postupně opečeme na pánvi. Plátky jsou taktéž vhodné k opékání na grilu. Podáváme s rýží nebo pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat