marinované sójové plátky |
Ingredience:
- sójové plátky
- 1 dl řepkového oleje
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička kari
- 1 lžička mletého kmínu
- chilli podle chuti
- sůl
- rýže
Postup:
Sójové
plátky připravíme podle receptu na obalu (vaříme v osolené vroucí vodě
18 minut). Z oleje, sójové omáčky, prolisovaného česneku,hořčice, koření a
soli si připravíme marinádu.
Do uzavíratelné nádoby vložíme plátky (doporučuji
po uvaření vymačkat vodu z plátků), zalijeme marinádou a pořádně protřepeme. Sójové maso
necháme odležet několik hodin v lednici, nejlépe jeden den (ale není potřeba).
Potom plátky postupně opečeme na pánvi. Plátky jsou taktéž vhodné k opékání na
grilu. Podáváme s rýží nebo pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat