Tofu ve sladko-pálivé omáčce |
- 2 balíčky tofu
- 6 lžic sójové omáčky
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1/2 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- 5 lžiček nastrouhaného zázvoru
- 1 pálivá paprička
- 1 cibule
- 1 lžička pepře
- sezamová semínka (lze vynechat)
- olivový olej
Tofu nakrájíme na kostičky a chviličku marinujeme ve dvou lžících sójové omáčky. Poté tofu pečeme 20-25 minut při 180ºC, v půlce pečení tofu otočíme. V mističce smícháme 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce vody, 1/2 lžíce balzamikové octa a 2 lžíce javorového sirupu. V jiné mističce smícháme 2 lžíce mouky a 2 lžíce vody a dohladka rozmícháme.
Na lžíci olivového oleje osmahneme v pánvi na plátky nakrájenou cibulku a na plátky nakrájenou pálivou papričku. Zhruba po 8-10 minutách přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Za neustálého míchání smažíme zhruba dvě minutky. Směs přendáme do mističky a do pánve přelijeme marinádu a mix z mouky. Pořádně promícháme a na mírném plameni přivedeme marinádu k varu, po chvíli směs zhoustne, to je čas, kdy přidáme zpátky cibulovou směs a pepř. Nakonec vmícháme tofu a můžeme posypat sezamovými semínky. Podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat