středa 9. listopadu 2016

Tofu ve sladko-pálivé omáčce

Tofu ve sladko-pálivé omáčce
Ingredience:
  • 2 balíčky tofu
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžiček nastrouhaného zázvoru
  • 1 pálivá paprička
  • 1 cibule
  • 1 lžička pepře
  • sezamová semínka (lze vynechat)
  • olivový olej
Postup:
Tofu nakrájíme na kostičky a chviličku marinujeme ve dvou lžících sójové omáčky. Poté tofu pečeme 20-25 minut při 180ºC, v půlce pečení tofu otočíme. V mističce smícháme 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce vody, 1/2 lžíce balzamikové octa a 2 lžíce javorového sirupu. V jiné mističce smícháme 2 lžíce mouky a 2 lžíce vody a dohladka rozmícháme.
Na lžíci olivového oleje osmahneme v pánvi na plátky nakrájenou cibulku a na plátky nakrájenou pálivou papričku. Zhruba po 8-10 minutách přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Za neustálého míchání smažíme zhruba dvě minutky. Směs přendáme do mističky a do pánve přelijeme marinádu a mix z mouky. Pořádně promícháme a na mírném plameni přivedeme marinádu k varu, po chvíli směs zhoustne, to je čas, kdy přidáme zpátky cibulovou směs a pepř. Nakonec vmícháme tofu a můžeme posypat sezamovými semínky. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat