středa 9. listopadu 2016

Langoše

Langoše
Ingredience:
  • 500 g mouky (napůl celozrnná a hladká)
  • 400 ml vody
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • zakysaná smetana
  • nastrouhaný sýr
  • česnek
  • olej
Postup:
Droždí rozdrobíme do hrníčku vlažné vody s cukrem a necháme vyběhnout kvásek. Poté ho přidáme k mouce a zbytku vody, dosypeme sůl a vypracujeme hladké těsto. To necháme na teplém místě půl hodiny vykynout. 
Z těsta za pomoci hladké mouky tvoříme malé bochánky a ty prsty vytvarujeme do tenké placky, které hned z obou stran smažíme v rozpáleném oleji. Langoše po usmažení položíme na papírovou utěrku a necháme odsát olej. Podáváme s třeným česnekem, zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat