Langoše |
- 500 g mouky (napůl celozrnná a hladká)
- 400 ml vody
- 1 kostka čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- zakysaná smetana
- nastrouhaný sýr
- česnek
- olej
Droždí rozdrobíme do hrníčku vlažné vody s cukrem a necháme vyběhnout kvásek. Poté ho přidáme k mouce a zbytku vody, dosypeme sůl a vypracujeme hladké těsto. To necháme na teplém místě půl hodiny vykynout.
Z těsta za pomoci hladké mouky tvoříme malé bochánky a ty prsty vytvarujeme do tenké placky, které hned z obou stran smažíme v rozpáleném oleji. Langoše po usmažení položíme na papírovou utěrku a necháme odsát olej. Podáváme s třeným česnekem, zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat