pondělí 7. listopadu 2016

Čevabčiči z tofu

Čevabčiči z tofu
Ingredience:
  • 1 balení uzeného tofu
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 4 lžíce kukuřičných lupínků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce nastrouhaného celeru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • olej
  • petrželka
  • pažitka
  • sůl
  • pepř
Postup:
Tofu rozmačkáme vidličkou, přidáme ovesné vločky a kukuřičné lupínky, dále nastrouhaný celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a bylinky. Směs zakápneme sójovou omáčkou, přidáme hořčici, osolíme a opepříme a důsledně promícháme.
Necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě propojily. Poté tvarujeme mokrýma rukama válečky, které smažíme v rozehřátém oleji. Podáváme například s bramborami na cibulce.

Žádné komentáře:

Okomentovat