Čevabčiči z tofu |
- 1 balení uzeného tofu
- 4 lžíce ovesných vloček
- 4 lžíce kukuřičných lupínků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce nastrouhaného celeru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- olej
- petrželka
- pažitka
- sůl
- pepř
Tofu rozmačkáme vidličkou, přidáme ovesné vločky a kukuřičné lupínky, dále nastrouhaný celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a bylinky. Směs zakápneme sójovou omáčkou, přidáme hořčici, osolíme a opepříme a důsledně promícháme.
Necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě propojily. Poté tvarujeme mokrýma rukama válečky, které smažíme v rozehřátém oleji. Podáváme například s bramborami na cibulce.
Žádné komentáře:
Okomentovat