pondělí 7. listopadu 2016

Lasagne se sójovým masem a bešamelovou omáčkou

Lasagne se sójovým masem a bešamelovou omáčkou
Ingredience:
  • 1 balení lasagní
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 balení sójového granulátu
  • 1 velká cibule
  • plátkový sýr
  • černé olivy (lze vynechat)
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g másla
  • citrónová šťáva 
  • olej
  • bylinky (rozmarýn, tymián, bazalka, atd.)
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
Postup:
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme uvařený sójový granulát a krátce osmahneme. Poté přidáme většinu pokrájených cherry rajčat, bylinky, sůl a pepř, směs pořádně promícháme a zhruba dalších 5-7 minut dusíme na středním plameni.
V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a chviličku osmahneme, pak přilijeme mléko a zahřejeme, vmícháme sůl, pepř a špetku muškátového oříšku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až bešamel zhoustne, nakonec přimícháme citrónovou šťávu Do vymazané formy klademe střídavě směs ze sójového granulátu, lasagne, bešamelovou omáčku, pokrájené olivy a plátky sýra. Vrchní vrstvu tvoří bešamel a sýr. Formu přikryjeme víkem (nebo natěsno alobalem) a pečeme při teplotě 190°C 40-45 minut (na posledních 15 minut odendáme víko/alobal). Nakonec lasagne můžeme ozdobit cherry rajčaty a bylinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat