Pokud přemýšlíte, jak nahradit rýži, výborným substitutem je květáková rýže, která je mnohem lehčí a méně kalorická a zároveň jednoduchá na přípravu!
Rizoto z květákové rýže |
Ingredience:
- 1 květák
- 1 hrnek hrášku
- 2 mrkve
- 1 jarní cibulka
- olej
- seitan (lze nahradit jinou bílkovinou - tofu, robi maso)
- kurkuma
- sůl
- pepř
Postup:
Květák očistíme, odřízneme spodní košťál a rozčtvrtíme. Čtvrtky květáku vložíme do mixerů a mixujeme pár vteřin, dokud konzistence nepřipomíná rýži.
Seitan nakrájíme na kostky, osmahneme na lžíci oleje, po chvíli přidáme hrášek, na kolečka nakrájenou mrkev a jarní cibulku a opět restujeme. Nakonec přidáme květákovou rýži a kurkumu podle chuti, osolíme a opepříme. Pokud je rizoto příliš sypké, můžeme podlít trochou vody.
Žádné komentáře:
Okomentovat