úterý 1. listopadu 2016

Rizoto z květákové rýže

Pokud přemýšlíte, jak nahradit rýži, výborným substitutem je květáková rýže, která je mnohem lehčí a méně kalorická a zároveň jednoduchá na přípravu!

Rizoto z květákové rýže
Ingredience:
  • 1 květák
  • 1 hrnek hrášku
  • 2 mrkve
  • 1 jarní cibulka
  • olej
  • seitan (lze nahradit jinou bílkovinou - tofu, robi maso)
  • kurkuma
  • sůl
  • pepř

Postup:
Květák očistíme, odřízneme spodní košťál a rozčtvrtíme. Čtvrtky květáku vložíme do mixerů a mixujeme pár vteřin, dokud konzistence nepřipomíná rýži.
Seitan nakrájíme na kostky, osmahneme na lžíci oleje, po chvíli přidáme hrášek, na kolečka nakrájenou mrkev a jarní cibulku a opět restujeme. Nakonec přidáme květákovou rýži a kurkumu podle chuti, osolíme a opepříme. Pokud je rizoto příliš sypké, můžeme podlít trochou vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat