neděle 6. listopadu 2016

Čočka s dýňovou kaší

Čočka s dýňovou kaší
Ingredience:
  • 180 g hnědé čočky
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 700 ml vody
  • 400 g sterilovaných rajčat
  • 300 g dýně (máslová/hokkaidó)
  • 600 g brambor
  • 4 vegetariánské párky
  • 1 hrnek mléka
  • petrželka
  • sůl
  • pepř
Postup:
Čočku na dvě hodiny namočíme, následně ji scedíme a s cibulí a bobkovým listem ji dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivede k varu. Vaříme asi 25 minut a poté přidáme nakrájená rajčata a vaříme, než se vstřebá všechna tekutina. Čočku podle chuti osolíme a opepříme.
Tip: Pokud nemáme čas namáčet hnědou čočku, můžeme využít červenou, která se nemusí namáčet a čas vaření je poloviční než v případě hnědé čočky. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, z dýně odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kousky. Brambory vaříme v osolené vodě a po 10 minutách můžeme přidat i dýni, vaříme společně do změknutí. Scedíme vodu a přidáme vlažné mléko a vše rozmačkáme/rozmixujeme dohladka. Na kolečka nakrájené párky opečeme na kapce oleje na pánvi a pak je přimícháme k čočce. Při podávání nakonec čočku posypeme nakrájenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat