Pohanková sekaná s bramborovou kaší |
Ingredience:
- 200 g pohanky (v suchém stavu)
- 3 vejce
- 1 hrnek strouhanky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce hořčice
- olej
- 2 hrsti zelených bylinek (petrželka, bazalka, atd.)
- sůl
- pepř
- bramborová kaše
Postup:
Do vroucí osolené vody vsypeme pohanku a vaříme do změknutí, zhruba 10-15 minut (poměr pohanka:voda je 1:2). Na kapce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k pohance a ochutíme prolisovaným česnekem, hořčicí, bylinkami, solí a pepřem.
Poté přidáme vejce a strouhanku a důkladně promícháme. Hmotu můžeme dát buď do formy, nebo vytvarovat šišku v pekáči, trochu podlijeme vodou, aby se sekaná nepřipekla. Sekanou pečeme v troubě při 180°C přibližně 40 minut. Podávat můžeme s bramborou kaší nebo s chlebem a kyselou okurkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat