pátek 4. listopadu 2016

Pohanková sekaná s bramborovou kaší

Pohanková sekaná s bramborovou kaší
Ingredience:

  • 200 g pohanky (v suchém stavu)
  • 3 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce hořčice
  • olej
  • 2 hrsti zelených bylinek (petrželka, bazalka, atd.)
  • sůl
  • pepř
  • bramborová kaše

Postup:
Do vroucí osolené vody vsypeme pohanku a vaříme do změknutí, zhruba 10-15 minut (poměr pohanka:voda je 1:2). Na kapce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k pohance a ochutíme prolisovaným česnekem, hořčicí, bylinkami, solí a pepřem. 
Poté přidáme vejce a strouhanku a důkladně promícháme. Hmotu můžeme dát buď do formy, nebo vytvarovat šišku v pekáči, trochu podlijeme vodou, aby se sekaná nepřipekla. Sekanou pečeme v troubě při 180°C přibližně 40 minut. Podávat můžeme s bramborou kaší nebo s chlebem a kyselou okurkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat