středa 2. listopadu 2016

Špenátovo-houbové lasagne

Špenátovo-houbové lasagne
Ingredience:

  • 1 balení lasagní
  • 250 g čerstvých hub
  • 2 sklenice rajčatové omáčky
  • 1 balení mraženého špenátu
  • 2 přírodní tofu
  • nastrouhaný sýr na posypání
  • černé olivy (lze vynechat)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce vody
  • oregano
  • bazalka
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř

Postup:
Houby podusíme s rozmačkaným česnekem a dvěma lžícemi vody na středním plameni, dokud nezměknou (zhruba 10 minut). Pokud by se houby přichytávaly, přidáme trochu vody. Když jsou houby měkké, dáme pryč z plotýnky a přidáme rajčatovou omáčku. Tofu a rozmrazený špenát promixujeme v mixéru, pak přidáme koření a mixujeme, dokud směs není hladká. Místo mixéru lze využít i struhadlo na brambory.
Půlku rajčatové směsi vylijeme na plech (asi 20×30cm). Na ni položíme vrstvu lasagní a tu pokryjeme polovinou směsi z tofu. Jelikož je směs docela tuhá, je nejlepší vzít každou destičku lasagne do ruky a namazat ji jako chleba a položit na rajčatovou směs. Postup opakujeme i s druhou půlkou tofu na další patro, na to položíme zbytek lasagní a přelijeme zbývající rajčatovo-houbovou omáčkou. Plech přikryjeme poklicí (nebo napevno alobalem) a pečeme 30 minut při teplotě 190°C. Potom poklici/alobal odstraníme, posypeme sýrem a pečeme dalších 20 minut. Vyndáme z trouby a před podáváním necháme alespoň 15 minut odpočinout. Kdo má rád olivy, může také posypat nakrájenými olivami.

Žádné komentáře:

Okomentovat