Bramborovo-cizrnové kari s rýží |
- 2 větší brambory
- 1 plechovka cizrny
- 1/2 plechovky nakrájených rajčat
- 1 hrnek vody/zeleninového vývaru
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kari
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička tymiánu
- 1/2 lžičky drceného nového koření
- 3 lžíce oleje
- čerstvá petrželka
- sůl
- pepř
Ve velké pánvi si rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a všechno koření a vaříme zhruba 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí.
Přidáme brambory a vaříme další dvě minuty. Pokud se koření začne přichytávat zespodu na pánev, přidáme trochu vody. Dále přidáme cizrnu, rajčata a vodu (případně zeleninový vývar). Přivedeme k varu a takto vaříme 15 minut, dokud nejsou brambory měkké a omáčka nezhoustla. Nakonec přidáme sůl a pepř podle chuti. Podáváme s rýží a čerstvou petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat