úterý 8. listopadu 2016

Bramborovo-cizrnové kari s rýží

Bramborovo-cizrnové kari s rýží
Ingredience:
  • 2 větší brambory
  • 1 plechovka cizrny
  • 1/2 plechovky nakrájených rajčat
  • 1 hrnek vody/zeleninového vývaru
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1/2 lžičky drceného nového koření 
  • 3 lžíce oleje
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • pepř
Postup:
Ve velké pánvi si rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a všechno koření a vaříme zhruba 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí.
Přidáme brambory a vaříme další dvě minuty. Pokud se koření začne přichytávat zespodu na pánev, přidáme trochu vody. Dále přidáme cizrnu, rajčata a vodu (případně zeleninový vývar). Přivedeme k varu a takto vaříme 15 minut, dokud nejsou brambory měkké a omáčka nezhoustla. Nakonec přidáme sůl a pepř podle chuti. Podáváme s rýží a čerstvou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat