čtvrtek 10. listopadu 2016

Květákovo-cizrnové kari

Květákovo-cizrnové kari
Ingredience:
  • 1 květák
  • 1 konzerva nakrájených rajčat
  • 1 konzerva cizrny
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 4 lžičky kari
  • citrónová šťáva
  • čerstvý koriandr (lze vynechat)
  • sůl
  • špetka pepře
  • olej
Postup:
V hrnci si na kapce oleje osmahneme cibulku zhruba 6-8 minut, přidáme česnek, zázvor, kari a pepř a neustále mícháme 1 minutu. Přidáme na růžičky rozkrájený květák, rajčata a 1/4 hrnku vody  a dobře promícháme.
Přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a takto vaříme 15 minut, nebo dokud květák není téměř měkký. Poté přidáme cizrnu, osolíme a vaříme nepřikryté po dobu 10 minut. Vmícháme citrónovou šťávu, posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat