Květákovo-cizrnové kari |
- 1 květák
- 1 konzerva nakrájených rajčat
- 1 konzerva cizrny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 4 lžičky kari
- citrónová šťáva
- čerstvý koriandr (lze vynechat)
- sůl
- špetka pepře
- olej
V hrnci si na kapce oleje osmahneme cibulku zhruba 6-8 minut, přidáme česnek, zázvor, kari a pepř a neustále mícháme 1 minutu. Přidáme na růžičky rozkrájený květák, rajčata a 1/4 hrnku vody a dobře promícháme.
Přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a takto vaříme 15 minut, nebo dokud květák není téměř měkký. Poté přidáme cizrnu, osolíme a vaříme nepřikryté po dobu 10 minut. Vmícháme citrónovou šťávu, posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat