Ingredience:
- 1 ks bílé hlávkové zelí
- 1 hrnek pohanky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 velkých žampionů
- hladká mouka
- 200 ml smetany
- řepkový olej
- 3 dcl houbového vývaru
- majoránka
- pepř
- sůl
Postup:
Uvaříme si houbový vývar. Poté dáme vařit pohanku s dvojnásobným množstvím vody a lžící másla. Ze zelí odebereme listy, které budeme plnit a spaříme je vařící vodou, aby změkly. Dále na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, po chvíli přidáme očištěné a nakrájené houby a podusíme doměkka. Přidáme uvařenou pohanku, dochutíme solí, pepřem a majoránkou a dobře promícháme. Na list zelí dáme kopeček nádivky, tolik, aby se dal závitek dobře zabalit. Do zapékací mísy dáme vývar a vložíme zelné závitky. Poklademe máslem, můžeme ještě posypat nakrájenými houbami a dáme péct do trouby na 45 minut na 180°C. Nakonec před dopečením zalijeme smetanou, ve které rozmícháme mouku a ještě dopečeme. Můžeme podávat s pečivem nebo s uvařenými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat