sobota 16. května 2015

Fazolový burger

Opět přináším další recept na burger, tentokrát fazolový.
fazolový burger

Ingredience:
  • 1 hrnek uvařených červených fazolí
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku 
  • 1 menší zelená paprika
  • 2 lžíce rajčatového pyré (nebo kečupu)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • petrželová nať
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej
  • hranolky
  • rajče
  • ledový salát
  • majonéza
  • housky
Postup:
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme česnek i cibuli. Zelenou papriku omyjeme a nakrájíme na tenké malé proužky. Přidáme do pánvičky a opečeme, dokud paprika nezměkne. Vmícháme mletou papriku, kmín, sůl a pepř a znovu lehce orestujeme. Dále rozmixujeme polovinu uvařených fazolí. Poté smícháme rozmixované i celé fazole a zeleninovou směs a necháme chvíli prohřát. Nakonec pánev dáme pryč ze sporáku a vmícháme nakrájenou petrželovou nať. 
Dále ke směsi přidáme strouhanku, rajčatové pyré a sójovou omáčku. Všechno řádně promícháme. Ze vzniklého těsta vytvoříme placky, které osmažíme na rozehřátém oleji z každé strany zhruba 4 minuty. Hotový fazolový a zároveň vegetariánský hamburger vložíme mezi rozříznutou housku (můžeme potřít majonézou), do které dáme list ledového salátu a plátek rajčete. Ideální přílohou jsou hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat