Ingredience:
- 1 hrnek uvařených červených fazolí
- 1/2 hrnku strouhanky
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 menší zelená paprika
- 2 lžíce rajčatového pyré (nebo kečupu)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- petrželová nať
- sůl
- pepř
- řepkový olej
- hranolky
- rajče
- ledový salát
- majonéza
- housky
Postup:
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme česnek i cibuli. Zelenou papriku omyjeme a nakrájíme na tenké malé proužky. Přidáme do pánvičky a opečeme, dokud paprika nezměkne. Vmícháme mletou papriku, kmín, sůl a pepř a znovu lehce orestujeme. Dále rozmixujeme polovinu uvařených fazolí. Poté smícháme rozmixované i celé fazole a zeleninovou směs a necháme chvíli prohřát. Nakonec pánev dáme pryč ze sporáku a vmícháme nakrájenou petrželovou nať.
Dále ke směsi přidáme strouhanku, rajčatové pyré a sójovou omáčku. Všechno řádně promícháme. Ze vzniklého těsta vytvoříme placky, které osmažíme na rozehřátém oleji z každé strany zhruba 4 minuty. Hotový fazolový a zároveň vegetariánský hamburger vložíme mezi rozříznutou housku (můžeme potřít majonézou), do které dáme list ledového salátu a plátek rajčete. Ideální přílohou jsou hranolky.
Žádné komentáře:
Okomentovat