špenátové lasagne |
Ingredience:
- 1 kg čerstvého špenátu
- 1 balení plátků lasagne
- 2 balení mozzarelly
- 5 stroužků česneku
- olivový olej
- parmazán
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 100 ml mléka
- muškátový oříšek
- šťáva z 1/2 citrónu
- pepř
- sůl
Postup:
Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za stálého míchání ji vaříme do zhoustnutí. Osolíme, přidáme muškátový oříšek a šťávu z citrónu podle chuti. Dále připravíme špenát. Do hrnce dáme trochu olivového oleje a přidáme umyté a okapané špenátové listy, které stále mícháme, dokud se nevydusí tekutina. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme prolisovaný česnek. Do pekáčku nalijeme trochu bešamelové omáčky, vložíme lasagne, vrstvu špenátu, znovu bešamel, posypeme mozzarellou a tak stále pokračujeme, až je pekáček plný. Vrchní vrstvu tvoří lasagne polité bešamelovou omáčkou a posypané sýrem. Pro křupavou kůrčičku navrch můžeme nastrouhat sýr. Pečeme zhruba 40 minut při 180°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat