neděle 10. května 2015

Špenátové lasagne

špenátové lasagne
Ingredience:
  • 1 kg čerstvého špenátu
  • 1 balení plátků lasagne
  • 2 balení mozzarelly
  • 5 stroužků česneku
  • olivový olej
  • parmazán
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • muškátový oříšek
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • pepř
  • sůl
Postup: 
Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za stálého míchání ji vaříme do zhoustnutí. Osolíme, přidáme muškátový oříšek a šťávu z citrónu podle chuti. Dále připravíme špenát. Do hrnce dáme trochu olivového oleje a přidáme umyté a okapané špenátové listy, které stále mícháme, dokud se nevydusí tekutina. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme prolisovaný česnek. Do pekáčku nalijeme trochu bešamelové omáčky, vložíme lasagne, vrstvu špenátu, znovu bešamel, posypeme mozzarellou a tak stále pokračujeme, až je pekáček plný. Vrchní vrstvu tvoří lasagne polité bešamelovou omáčkou a posypané sýrem. Pro křupavou kůrčičku navrch můžeme nastrouhat sýr. Pečeme zhruba 40 minut při 180°C.   

Žádné komentáře:

Okomentovat