neděle 17. května 2015

Krémová cizrnová polévka

krémová cizrnová polévka
Ingredience:
  • cizrna
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • sladká paprika
  • kousek zázvoru
  • sůl
  • smetana
  • řepkový olej

Postup: 
Cizrnu přes noc namočíme, ráno vyměníme vodu a uvaříme do měkka (vaříme zhruba 2 hodiny).
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji ve větším hrnci. Jakmile zezlátne, zaprášíme ji paprikou a necháme ztmavnout. Přidáme předem uvařenou cizrnu, rajčata nakrájená na kostičky, nastrouhaný zázvor, osolíme a zalijeme horkou vodou (množství vody záleží na tom, jak hustou polévku chceme). Necháme chvíli povařit a poté mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Dochutíme bylinkami (bazalka nebo koriandr), popřípadě můžeme zjemnit smetanou nebo kokosovým mlékem.

Žádné komentáře:

Okomentovat