Ingredience:
- cizrna
- 1 cibule
- 2 rajčata
- sladká paprika
- kousek zázvoru
- sůl
- smetana
- řepkový olej
Postup:
Cizrnu přes noc namočíme, ráno vyměníme vodu a uvaříme do měkka (vaříme zhruba 2 hodiny).
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji ve větším hrnci. Jakmile zezlátne, zaprášíme ji paprikou a necháme ztmavnout. Přidáme předem uvařenou cizrnu, rajčata nakrájená na kostičky, nastrouhaný zázvor, osolíme a zalijeme horkou vodou (množství vody záleží na tom, jak hustou polévku chceme). Necháme chvíli povařit a poté mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Dochutíme bylinkami (bazalka nebo koriandr), popřípadě můžeme zjemnit smetanou nebo kokosovým mlékem.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji ve větším hrnci. Jakmile zezlátne, zaprášíme ji paprikou a necháme ztmavnout. Přidáme předem uvařenou cizrnu, rajčata nakrájená na kostičky, nastrouhaný zázvor, osolíme a zalijeme horkou vodou (množství vody záleží na tom, jak hustou polévku chceme). Necháme chvíli povařit a poté mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Dochutíme bylinkami (bazalka nebo koriandr), popřípadě můžeme zjemnit smetanou nebo kokosovým mlékem.
Žádné komentáře:
Okomentovat