Lilkové kari |
Ingredience:
- 1 lilek
- 2 cibule
- 2 rajčata
- římský kmín
- koření garam masala
- kari
- sůl
- rýže
- olivový olej
Postup:
Celý lilek umyjeme, propícháme nožem (pokud lilek nepropíchneme, může nám prasknout), potřeme olivovým olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C přibližně na 35-40 minut. Po upečení necháme lilky trochu vychladnout, potom jej oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na troše oleje necháme smažit na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, římský kmín, kari a garam masalu. Po chvíli restování přidáme i lilek. Nakonec směs zalijeme cibulovým pyré, které nám vytvoří trochu hustější omáčku. Cibulové pyré vytvoříme tak, že necháme vařit na plátky nakrájenou cibuli, dokud není měkká a potom ji rozmixujeme. Lilkové kari podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat