pátek 15. května 2015

Lilkové kari

Lilkové kari
Ingredience:
  • 1 lilek
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • římský kmín
  • koření garam masala
  • kari
  • sůl
  • rýže
  • olivový olej


Postup:
Celý lilek umyjeme, propícháme nožem (pokud lilek nepropíchneme, může nám prasknout), potřeme olivovým olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C přibližně na 35-40 minut. Po upečení necháme lilky trochu vychladnout, potom jej oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na troše oleje necháme smažit na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, římský kmín, kari a garam masalu. Po chvíli restování přidáme i lilek. Nakonec směs zalijeme cibulovým pyré, které nám vytvoří trochu hustější omáčku. Cibulové pyré vytvoříme tak, že necháme vařit na plátky nakrájenou cibuli, dokud není měkká a potom ji rozmixujeme. Lilkové kari podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat