pondělí 4. května 2015

Sezamové tofu s pikantní omáčkou

sezamové tofu s pikantní omáčkou
Ingredience:
  • 2 balení tofu
  • vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 100 g medu
  • pytlík sezamových semínek
  • řepkový olej
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce másla
  • na špičku nože kajenského pepře
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 6 lžíc rajčatového protlaku
  • 10 lžic bílého vína
  • sůl
  • pepř
Postup:
Vejce rozšleháme a tofu nakrájíme na kostky velké zhruba 2×2 cm. Postupně je obalíme ve 2 lžících mouky, vejci, medu a sezamových semínkách. Takto připravené tofu na oleji opečeme dozlatova.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme ­s cukrem na másle asi 5 minut. Okořeníme kay­enským pepřem a sójovou omáčkou. Po chvíli poprášíme zbylou moukou, zamícháme, trochu opražíme a přidáme rajčatový protlak a vmícháme bílé víno. Rozmícháme a necháme krátce přejít varem, poté omáčku osolíme a opepříme. Osmažené kostky tofu podáváme s pikantní omáčkou a uvařenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat