sezamové tofu s pikantní omáčkou |
Ingredience:
- 2 balení tofu
- vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 100 g medu
- pytlík sezamových semínek
- řepkový olej
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce másla
- na špičku nože kajenského pepře
- 1 lžíce sójové omáčky
- 6 lžíc rajčatového protlaku
- 10 lžic bílého vína
- sůl
- pepř
Postup:
Vejce rozšleháme a tofu nakrájíme na kostky velké zhruba 2×2 cm. Postupně je obalíme ve 2 lžících mouky, vejci, medu a sezamových semínkách. Takto připravené tofu na oleji opečeme dozlatova.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme s cukrem na másle asi 5 minut. Okořeníme kayenským pepřem a sójovou omáčkou. Po chvíli poprášíme zbylou moukou, zamícháme, trochu opražíme a přidáme rajčatový protlak a vmícháme bílé víno. Rozmícháme a necháme krátce přejít varem, poté omáčku osolíme a opepříme. Osmažené kostky tofu podáváme s pikantní omáčkou a uvařenou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat