Vyzkoušejte míchaná vajíčka podle receptu vyhlášené restaurace Café Savoy v Praze. Ušetříte spoustu peněz a poznáte jinou tvář jinak obyčejných míchaných vajíček!
míchaná vajíčka s pažitkou |
Ingredience:
- 3 vejce
- trochu másla
- pažitka
- pečivo/chleba
Na rozpálenou pánev dejte kousek másla, přidáme nakrájenou pažitku. Po chvíli opatrně přilijeme syrová vejce, zatímco bílky se jemně sráží, žloutky zůstávají v celku. Mícháme tedy pouze bílky, až do té doby, dokud nejsou hotové. Je důležité nechat žloutek do poslední chvíle oddělený od bílku. Až poté, co vajíčka stáhneme z plamene, jemně promícháme i tekuté žloutky. Vytvoří vláčnou konzistenci a jídlo krásně obarví. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat