sobota 31. ledna 2015

Robi maso na žampionech

Robi maso má nízkou energetickou hodnotu - pouze 523 kJ/100 g (pro srovnání hovězí maso 860 kJ/100 g, vepřové maso 1500 kJ/100 g, kuřecí maso má srovnatelnou energetickou hodnotu, avšak obsahuje tuk a cholesterol), neobsahuje tuk a cholesterol, sóju, glutamát, syntetická barviva a konzervanty. Dále má nízký obsah sacharidů, je snadno stravitelné a nenadýmá (oproti luštěninám). 
Jeho příprava je snadná a rychlá, nemáčí se, při tepelné úpravě nezmenšuje objem a neztrácí tvar ani strukturu. Robi maso lze zpracovávat stejně jako maso, vařením, smažením, pečením, grilováním, ale i za studena do salátů nebo pomazánek.
Robi maso na žampionech

Ingredience:

  • 1 balení Robi maso 
  • 10 ks žampionů 
  • 1 pórek 
  • 2 lžíce oleje 
  • 3 lžíce sójové omáčky 
  • 2 stroužky česneku 
  • mletá červená paprika 
  • sůl 
  • pepř
  • těstoviny

Postup:
Robi maso si nakrájíme na kostičky a dáme ho do menší mísy. K masu přidáme olej, koření,
česnek a sójovou omáčku a vše promícháme. Necháme marinovat alespoň 1 hodinu. Očistíme si žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na lžíci oleje osmahneme pórek, po chvíli přidáme i žampiony a robi maso. Chvíli restujeme a nakonec zalijeme asi 300 ml horké vody. Dochutíme solí a pepřem a vše vaříme asi 20 minut, dokud nám nezměknou houby. Podáváme s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat