středa 28. ledna 2015

Obalovaný Šmakoun s bramborovou kaší

Jakmile jednou ochutnáte řízek ze Šmakouna, už nikdy nebudete chtít kuřecí řízek! :-) Co to je vlastně Šmakoun? Šmakoun je potravina vyrobená tepelnou úpravou čistého vaječného bílku a nabízí přesně to, co čekáte od zdroje bílkovin – vysokou biologickou hodnotu, dobrou stravitelnost a nízký obsah sacharidů a tuků. 
obalovaný Šmakoun s bramborovou kaší

Ingredience:
  • 1 balení Šmakouna
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • brambory
  • máslo
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
Postup:
Vejce rozšleháme, přidáme sůl a pepř. Šmakouna nejprve obalíme ve vejci a poté ve strouhance. Musíme trochu mačkat, aby se strouhanka přichytila. Poté dáme na pečící papír, Šmakouna ještě
 můžeme pokapat olivovým olejem a pečeme 20 minut při 200°C (po 10 minutách řízky obrátíme). Mezitím si uvaříme brambory, rozšťoucháme s máslem a poté vyšleháme s vlažným mlékem. Potom už stačí naservírovat. Tento recept je velice rychlý, pokud ho vyzkoušíte, tak uvidíte, že je i velice chutný.

Žádné komentáře:

Okomentovat