Jakmile jednou ochutnáte řízek ze Šmakouna, už nikdy nebudete chtít kuřecí řízek! :-) Co to je vlastně Šmakoun? Šmakoun je potravina vyrobená tepelnou úpravou čistého vaječného bílku a nabízí přesně to, co čekáte od zdroje bílkovin – vysokou biologickou hodnotu, dobrou stravitelnost a nízký obsah sacharidů a tuků.
obalovaný Šmakoun s bramborovou kaší |
Ingredience:
- 1 balení Šmakouna
- 1 vejce
- strouhanka
- brambory
- máslo
- mléko
- sůl
- pepř
- olivový olej
Vejce rozšleháme, přidáme sůl a pepř. Šmakouna nejprve obalíme ve vejci a poté ve strouhance. Musíme trochu mačkat, aby se strouhanka přichytila. Poté dáme na pečící papír, Šmakouna ještě
můžeme pokapat olivovým olejem a pečeme 20 minut při 200°C (po 10 minutách řízky obrátíme). Mezitím si uvaříme brambory, rozšťoucháme s máslem a poté vyšleháme s vlažným mlékem. Potom už stačí naservírovat. Tento recept je velice rychlý, pokud ho vyzkoušíte, tak uvidíte, že je i velice chutný.
můžeme pokapat olivovým olejem a pečeme 20 minut při 200°C (po 10 minutách řízky obrátíme). Mezitím si uvaříme brambory, rozšťoucháme s máslem a poté vyšleháme s vlažným mlékem. Potom už stačí naservírovat. Tento recept je velice rychlý, pokud ho vyzkoušíte, tak uvidíte, že je i velice chutný.
Žádné komentáře:
Okomentovat