sobota 31. ledna 2015

Zapečená růžičková kapusta

Růžičková kapusta se hodí nejenom do polévek a k masu. Pokud máte rádi lehké recepty, které vám nezaberou mnoho času, vynikající je i uvařená kapusta přelitá máslem. Růžičková kapusta je také velice zdravá, hodí se při hubnutí a její konzumace prý zahání stres. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a růžičkovou kapustu si hned zamilujete.
zapečená růžičková kapusta

Ingredience:
  • 350 g růžičkové kapusty
  • 50 g másla
  • 200 ml smetany
  • 100 g parmazánu
  • citrón
  • sůl
  • pepř

Postup:
Růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme. Vodu v hrnci přivedeme k varu a osolíme, pak do ní vložíme růžičkovou kapustu a necháme povařit 6 - 8 minut.
Na pánvi si rozpustíme máslo a dáme opéct růžičkovou kapustu. Po chvíli zalijeme smetanou, přidáme sůl a pepř a dochutíme citrónovou šťávou. Promícháme, dáme do připraveného pekáče a posypeme parmazánem. Zapečeme při 200°C v troubě asi 8 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat