Před samotným vařením je potřeba cizrnu namočit minimálně na 8 hodin, ale je daleko lepší ji nechat 1–2 dny naklíčit, tímto naklíčením se následně po vaření velmi zlepší chuť cizrny i její stravitelnost. Nadýmání se dá předejít i tím, že cizrnu (ale i ostatní luštěniny) vaříme s bylinkami jako je bazalka, oregano, bobkový list nebo majoránka.
cizrna na kari s jogurtem |
Ingredience:
- 300 g suché cizrny
- 2 bobkové listy
- 1 pórek
- trochu olivového oleje
- kari
- sůl
- 1 bílý jogurt
- rýže
Postup:
Suchou cizrnu den předem namočíme do vody. Druhý den ji slijeme, zalijeme znovu vodou a uvaříme ji se dvěma bobkovými listy doměkka. Nesolíme a slijeme (doporučuji cizrnu
vařit zhruba 1,5 - 2 hodiny).Pórek nakrájíme na půlkolečka. V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme trochu oleje, na kterém krátce orestujeme kari, aby se uvolnila chuť a vůně. Přidáme pórek, promícháme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka, voda by se neměla úplně vyvařit.Hotový pórek rozmixujeme dohladka. Vmícháme jogurt a cizrnu a necháme prohřát. Podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat