Na červenou řepu často zapomínáme. Přitom by si zasloužila, díky svému obsahu vitaminů, minerálních látek a vlákniny, velkou pozornost. Pouhého půl hrnku obsahuje významné množství kyseliny listové, hořčíku, draslíku a vitaminu C. Navíc má nádhernou barvou.
Červenou řepu lze použít do nejrůznějších pokrmů, hodí se pro teplou i studenou kuchyni. Je to nejlepší zimní zelenina, kterou můžete sehnat prakticky kdykoli a oživit si tak vaření.
polévka z červené řepy |
Ingredience:
- 3 řepy
- malý jogurt
- 1 vejce
- ocet
- máslo
- sůl
- pepř
Řepu nejprve oloupeme, nastrouháme a uvaříme v osolené vodě. Až řepa změkne, vmícháme do ní jogurt smíchaný s vajíčkem, octem a máslem. Poté polévku rozmixujeme, pokud je potřeba přidáme převařenou vodu.
Polévku ještě chvíli vaříme a dochutíme solí a pepřem. Na závěr můžeme polévku ozdobit dýňovými semínky.
Polévku ještě chvíli vaříme a dochutíme solí a pepřem. Na závěr můžeme polévku ozdobit dýňovými semínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat