středa 28. ledna 2015

Polévka z červené řepy

Na červenou řepu často zapomínáme. Přitom by si zasloužila, díky svému obsahu vitaminů, minerálních látek a vlákniny, velkou pozornost. Pouhého půl hrnku obsahuje významné množství kyseliny listové, hořčíku, draslíku a vitaminu C. Navíc má nádhernou barvou.
Červenou řepu lze použít do nejrůznějších pokrmů, hodí se pro teplou i studenou kuchyni. Je to nejlepší zimní zelenina, kterou můžete sehnat prakticky kdykoli a oživit si tak vaření. 
polévka z červené řepy

Ingredience:
  • 3 řepy
  • malý jogurt
  • 1 vejce
  • ocet
  • máslo
  • sůl
  • pepř
Postup:
Řepu nejprve oloupeme, nastrouháme a uvaříme v osolené vodě. Až řepa změkne, vmícháme do ní jogurt smíchaný s vajíčkem, octem a máslem. Poté polévku rozmixujeme, pokud je potřeba přidáme převařenou vodu.
Polévku ještě chvíli vaříme a dochutíme solí a pepřem. Na závěr můžeme polévku ozdobit dýňovými semínky.

Žádné komentáře:

Okomentovat