Masových burgerů jste určitě ochutnali spoustu, vyzkoušejte jednou trochu zdravější vegetariánskou variantu.
tofu burger |
Ingredience:
- 2 tofu (přírodní, uzené)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- hladká mouka (dle potřeby)
- nasekaná petrželka
- pepř
- sůl
- olej
- ledový salát
- rajčata
- 4 housky
Postup:
V mixéru dohladka rozmixujeme oloupanou cibuli a česnek. Přidáme tofu, trochu soli, pepře, nasekanou petrželku a ještě jednou promixujeme.
Směs přendáme do mísy a dle potřeby zahušťujeme moukou tak, aby se hmota nelepila. Poté tvarujeme malé placky, které z obou stran opékáme na oleji v pánvi. Na suché pánvi lehce opečeme poloviny housek. Na housky dáme listy ledového salátu, opečené burgery a přidáme na kolečka nakrájená rajčata. Jako přílohu si můžete udělat hranolky nebo zeleninový salát s dresinkem.
Směs přendáme do mísy a dle potřeby zahušťujeme moukou tak, aby se hmota nelepila. Poté tvarujeme malé placky, které z obou stran opékáme na oleji v pánvi. Na suché pánvi lehce opečeme poloviny housek. Na housky dáme listy ledového salátu, opečené burgery a přidáme na kolečka nakrájená rajčata. Jako přílohu si můžete udělat hranolky nebo zeleninový salát s dresinkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat