Celerové ravioli se výborně hodí jako nevšední předkrm nebo také lehká večeře.
celerové ravioli plněné pečenou paprikou |
Ingredience:
- celerová bulva
- česnek
- cibule
- 2-3 papriky
- zázvor
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup:
Celer očistíme a nakrájíme z ní stejně tenké kulaté plátky (na jednu raviolu potřebujeme dva plátky). Necháme je doměkka spařit ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme ve studené vodě. V pánvi na olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek a cibuli.
Papriky dáme do pekáče a pečeme na 200°C, dokud slupka nezčerná, pak pekáč přikryjeme fólií (nebo roztrhneme jeden igelitový pytlík) a necháme zapařit, tím se papriky budou snadněji loupat. Oloupané je nakrájíme na stejně velké kousky a přihodíme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a přidáme kousek nastrouhaného zázvoru. Mezitím plátky celeru osušíme v papírové utěrce a doladíme je do kulatého tvaru (můžeme oříznout kraje pomocí skleničky). V pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky celeru na něm ohřejeme. Pažitku nasekáme na droboučko a smícháme s olivovým olejem. Na dno talíře olej nakapeme, na něj položíme plátky celeru. Na plátky navršíme paprikovou náplň a přikryjeme dalším plátkem celeru. Ozdobíme ještě kapkou olivového oleje s pažitkou a podáváme.
Papriky dáme do pekáče a pečeme na 200°C, dokud slupka nezčerná, pak pekáč přikryjeme fólií (nebo roztrhneme jeden igelitový pytlík) a necháme zapařit, tím se papriky budou snadněji loupat. Oloupané je nakrájíme na stejně velké kousky a přihodíme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a přidáme kousek nastrouhaného zázvoru. Mezitím plátky celeru osušíme v papírové utěrce a doladíme je do kulatého tvaru (můžeme oříznout kraje pomocí skleničky). V pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky celeru na něm ohřejeme. Pažitku nasekáme na droboučko a smícháme s olivovým olejem. Na dno talíře olej nakapeme, na něj položíme plátky celeru. Na plátky navršíme paprikovou náplň a přikryjeme dalším plátkem celeru. Ozdobíme ještě kapkou olivového oleje s pažitkou a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat