Pokud vás někdy přepadne chuť na takovou tu českou klasiku, tak tady pro vás mám obalovaný květák se šťouchanými brambory.
Ingredience:
- květák
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- olej
Celý květák vložíme do osolené vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký a při obalování držel pohromadě. Předvařený květák scedíme,
necháme vychladit a obalíme v trojobalu: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a tatarkou.
necháme vychladit a obalíme v trojobalu: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a tatarkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat