neděle 29. března 2015

Obalovaný květák

Pokud vás někdy přepadne chuť na takovou tu českou klasiku, tak tady pro vás mám obalovaný květák se šťouchanými brambory.

obalovaný květák
Ingredience:
  • květák
  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • olej
Postup:
Celý květák vložíme do osolené vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký a při obalování držel pohromadě. Předvařený květák scedíme,
necháme vychladit a obalíme v trojobalu: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a tatarkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat