neděle 29. března 2015

Tofu s rýží

Bleskový a chutný pokrm plný zeleniny, který náš organismus nezatíží těžko stravitelnými složkami, přesto zasytí a dodá potřebné živiny. Miso pasta je výrobek východní kuchyně, který v sobě skrývá fermentovanou směs sóji, obilí a soli. Miso pasta je štědrá na vitaminy a enzymy. Používat ji můžeme jako dochucovadlo do polévek či zeleninových a luštěninových pokrmů.
tofu s rýží

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý zázvor o velikosti palce
  • olivový olej
  • 1 mrkev
  • 15 cm pórku
  • 8 růžiček brokolice
  • 200 g uzeného tofu
  • 2 lžíce miso pasty (nebo sójové omáčky, pokud nemáme miso pastu)
  • 1 jarní cibulka
  • basmati rýže
  • 2 hrsti klíčků (např. ředkvičky, hrášku)
  • 2 vejce
  • špetka soli

Postup:
Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme na drobno, vše orestujeme na oleji v hluboké pánvi, přidáme na jemné plátky nakrájenou mrkev a pórek, vložíme růžičky brokolice, vmícháme miso pastu a můžeme trochu podlít vodou, aby se pasta lépe rozpustila. 
Chvíli restujeme, poté přidáme nakrájené tofu, jarní cibulku, vařenou rýži a na úplný závěr klíčky. Směs shrneme na polovinu pánve a na té volné zamícháme dvě vejce a nakonec se směsí smícháme. Podle chuti osolíme (miso pasta je dost slaná, tak před solením nejprve ochutnejte).

Žádné komentáře:

Okomentovat