pondělí 31. října 2016

Sýrová pizza ze špaldové mouky

Sýrová pizza ze špaldové mouky
Ingredience na 1 pizzu:
Na těsto:

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/4 droždí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžička soli


Na rajčatový základ:

  • 1 malá plechovka oloupaných rajčat
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1/2 lžičky italského koření

Na ozdobu:

  • 1 mozzarella
  • čerstvá bazalka
  • 1 hermelín


Postup:
Nejdříve si uděláme kvásek, vlažné mléko rozmícháme s cukrem v hrnku a přidáme droždí (kvásek bude hotový až droždí bude plavat na povrchu mléka). Zatímco se nám dělá kvásek, smícháme v míse ostatní ingredience na těsto, tj. mouku, sůl a olej. Když je kvásek hotový, přimícháme jej k ostatním surovinám a zpracujeme nelepkavé těsto, které necháme chvíli odpočívat. Mezitím si můžeme připravit rajčatový základ. Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme dohladka, případně dochutíme podle libosti. Dále vymažeme plech kapkou olivového oleje a poté vymačkáme plech rovnoměrně těstem. Na těsto nalijeme rajčatový základ, posypeme čerstvou bazalkou a poklademe sýry. Pečeme zhruba 20 minut při 180 stupních Celsia.

Žádné komentáře:

Okomentovat