Sýrová pizza ze špaldové mouky |
Na těsto:
- 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
- 3/4 hrnku mléka
- 1/4 droždí
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžička soli
Na rajčatový základ:
- 1 malá plechovka oloupaných rajčat
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky italského koření
Na ozdobu:
- 1 mozzarella
- čerstvá bazalka
- 1 hermelín
Postup:
Nejdříve si uděláme kvásek, vlažné mléko rozmícháme s cukrem v hrnku a přidáme droždí (kvásek bude hotový až droždí bude plavat na povrchu mléka). Zatímco se nám dělá kvásek, smícháme v míse ostatní ingredience na těsto, tj. mouku, sůl a olej. Když je kvásek hotový, přimícháme jej k ostatním surovinám a zpracujeme nelepkavé těsto, které necháme chvíli odpočívat. Mezitím si můžeme připravit rajčatový základ. Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme dohladka, případně dochutíme podle libosti. Dále vymažeme plech kapkou olivového oleje a poté vymačkáme plech rovnoměrně těstem. Na těsto nalijeme rajčatový základ, posypeme čerstvou bazalkou a poklademe sýry. Pečeme zhruba 20 minut při 180 stupních Celsia.
Žádné komentáře:
Okomentovat