neděle 30. října 2016

Cuketové nachos

Cuketové nachos jsou zdravější variantou mého oblíbeného mexického jídla, plné vlákniny, bílkovin a zdravých tuků!
Cuketové nachos
Ingredience:
  • 1 cuketa
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 1 avokádo
  • 2 rajčata
  • 1 jalapeňo (lze vynechat)
  • sýr na posypání (doporučuji cheddar)
  • limetka
  • čerstvý koriandr
  • sůl
  • pepř
Postup:
Předehřejeme troubu na 200°C. Na pečící papír, který pomažeme trochou olivového oleje, pokládáme nakrájená kolečka cukety (zhruba 0,5 cm tlustá kolečka). Cuketové chipsy posolíme a popepříme, pečeme dokud kraje nezhnědnou (okolo 25-30 minut). Mezitím si ohřejeme fazole a nakrájíme avokádo, rajčata a jalapeňo. Až vytáhneme chipsy z trouby, necháme je chvíli odpočinout, poté je dáme na talíř a chipsy ozdobíme fazolemi, nakrájenými rajčaty, avokádem, jalapeňo papričkou a koriandrem, posypeme nastrouhaným sýrem a nakonec zakápneme šťávou z limetky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat